Eurovision

Eurovision Song Contest 2023 // Reprezentanții din alte 10 state s-au calificat în finala concursului

Cele 10 țări care au reușit să convingă telespectatorii că merită un loc în Marea Finală sunt: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia și Slovenia. În cea de-a doua semifinală Eurovision Song Contest 2023, reprezentanții din 16 țări au luptat pentru un loc în etapa finală a competiției muzicale. România nu s-a calificat în Finală.

captura video: Eurovision Song Contest 2023
Sursa: captura video: Eurovision Song Contest 2023

Finaliștii au fost aleși exclusiv prin televoting, iar publicul din țările neparticipante, precum Canada sau SUA, au avut posibilitatea să voteze prin aplicația oficială Eurovision Song Contest.

De asemenea, Ucraina, Spania și Marea Britanie, țările din grupul Big Five, au avut drept de vot în a doua semifinală.

Reamintim că Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova, a evoluat în prima semifinală de pe 9 mai și s-a calificat în etapa finală a Concursului Internațional de Cântec Eurovision Song Contest 2023, ce se va desfășura pe 13 mai la Liverpool.

După cele două semifinale, casele de pariuri oferă cele mai mari șanse de câștig Suediei, reprezentată de Loreen, cu piesa Tattoo. Șanse înalte de câștig au și reprezentanții din Finlanda, Ucraina, Franța și Spania.

Amintim că în prima semifinală, desfășurată pe 9 mai, s-au calificat în finala concursului reprezentanții din: Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia, Norvegia.

Pe 13 mai, Marea Finală ESC 2023 va putea fi urmărită în direct pe TV Moldova 1 sau online pe canalul oficial de Youtube Eurovision Song Contest.

Citește mai mult