Diaspora

Maia Sandu s-a întâlnit cu moldoveni stabiliți în Canada

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, aseară, cu peste 300 de moldovenii, stabiliți în Canada. Șefa statului le-a vorbit despre reforma justiției, soluții la criza energetică, securitatea și integritatea țării, dar și despre necesitatea promovării tradițiilor, culturii și limbii române în diasporă, în special, în rândul tinerilor.

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

Comunitatea din Canada este unită și implicată în diverse proiecte - sportive, culturale, de promovare a cărții românești. În context, Președinta Maia Sandu a acordat câteva titluri onorifice pentru cei care au reușit performanțe deosebite în sport și arte și care promovează în lume bunul nume al țării noastre.

De asemenea, șefa statului a relevat că se bucură și pentru realizările celor care au reușit să facă carieră în instituțiile statului, și pentru reușita celor care au afaceri de succes.

Potrivit Maiei Sandu, până la sfârșitul acestui deceniu, Republica Moldova ar putea să devină membră a Uniunii Europene.

*„Am discutat mult despre situația din Republica Moldova, despre problemele generate de război și despre reformele pe care le facem ca să transformăm țara noastră într-un loc mai bun pentru toți cetățenii săi. Am văzut o susținere totală a comunității de aici pentru proiectul de aderare a Republicii Moldova la UE”, a subliniat președinta.

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

Citește mai mult