Cultură

Uși deschise la muzee. Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, este organizată o serie de evenimente culturale

„Muzeele, Sustenabilitate și Bunăstare” este genericul Zilei Internaționale a Muzeelor pe care Republica Moldova o marchează astăzi alături de mai multe țări ale lumii. Accesul vizitatorilor este liber la toate muzeele din capitală.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Este organizată o serie de evenimente: lansări de expoziții, ateliere de creație, laboratoare de restaurare.

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei va fi inaugurată expoziția „Modă și stil de viață în sec. XX”. Iar la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău va fi lansat concursul național de creație literară „Orașul meu”.

Mai multe acțiuni în cadrul Zilelor Literaturii Române s-au desfășurat la Muzeul Național al Literaturii Române. Cu interes și curiozitate au admirat vizitatorii expoziția „Lemnăritul și fierăritul - meșteșuguri făuritoare de civilizație tradițională”, inaugurată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Și la Muzeul Național de Artă al Moldovei au fost accesibile pentru public toate expozițiile, un interes deosebit prezentând una dintre cele mai importante manifestări ale artelor vizuale, Bienala Internațională de pictură. În spațiul acestui muzeu restaurat cu sprijinul Guvernului României s-au întrunit astăzi reprezentanții tuturor muzeelor din Republica Moldova. Cei mai valoroși angajați: ghizi, muzeografi, restauratori au fost onorați cu premii și diplome de excelență.

Ziua Internațională a Muzeelor a fost instituită de Consiliul Internațional al Muzeelor în 1977 în ideea de a promova rolul muzeelor, importanța și valoarea colecțiilor muzeale.

Promo

Citește mai mult