Regional

Consiliul de Afaceri Externe al UE se reunește la Bruxelles: Sprijinul pentru Ucraina, pe ordinea de zi

Consiliul Afacerilor Externe (CAE) al Uniunii Europene (UE) se reunește la Bruxelles, având pe ordinea de zi subiecte precum agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Balcanii de Vest, regiunea Cornul Africii, Pactul civil în domeniul PSAC etc, anunță Consiliul Uniunii Europene.

Agerpres
Sursa: Agerpres

Reuniunea va fi prezidat de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell Fontelles.

Luni, 22 mai, miniștrii afacerilor externe din UE vor discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Balcanii de Vest și regiunea Cornul Africii. În cadrul secțiunii afaceri curente, Consiliul va aborda, printre altele, subiecte legate de Asia Centrală, Tunisia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

În cea de-a doua zi, marți, 23 mai, va avea loc Consiliul Afaceri Externe cu miniștrii apărării din Uniune, cu concentrarea discuțiilor pe sprijinul UE pentru Ucraina.

Se așteaptă ca miniștrii de resort să aprobe, în această zi, Pactul civil în domeniul PSAC (Politica de Securitate și Apărare Comună), precum și concluziile privind politica pentru apărare cibernetică a UE și deficitul de finanțare umanitară.

Reuniunea anterioară formală a Consiliului Afaceri Externe s-a desfășurat la 24 aprilie 2023. Miniștrii de externe ai UE au instituit misiunea de parteneriat a UE în Republica Moldova (EUPM Moldova) în cadrul politicii de securitate și apărare comune (PSAC).

Citește mai mult