Internațional

Legendara cântăreață Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință. A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 și a suferit un transplant de rinichi în 2017, transmite news.ro.

„Tina Turner, 'regina rock’n roll-ului' a murit liniștită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model", se arată în comunicatul transmis de reprezentanții artistei.

Și-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câștigat notorietate grație vocii impresionante și a apariției scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” și „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relația lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câțiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” și „Foreign Affair”, certificate cu platină.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunțat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariții publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viața ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista și-a adus aportul.

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Și-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deține recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Și-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart și Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits", prima pe care a scris-o, „River Deep - Mountain High", „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows", „The Best”, „I Don't Wanna Lose You" și „Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep - Mountain High" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viața Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What's Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Străjescu  Carolina

Străjescu Carolina

Autor

Promo

Citește mai mult