Aderare UE

Volodimir Zelenski, primul oaspete al Summitului Comunității Politice Europene

Pentru prima dată de la izbucnirea războiului în Ucraina, Volodimir Zelenski, figura centrală a rezistenței ucrainene în războiul de agresiune declanșat de Rusia, se află la Chișinău. Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Interne. Între timp, organizatorii Summitului afirmă că liderul de la Kiev ar fi primul oaspete la eveniment. Și reprezentanții Aeroportului au confirmat că delegația Ucrainei a ajuns în Republica Moldova.

„Discuțiile se vor axa pe stabilitatea și reziliența energetică, sustenabilitatea statelor europene și eforturile comune pentru pace. Aspirațiile europene, inclusiv obținerea în 2022 de către Moldova și Ucraina a statutului de candidat pentru aderarea la UE, contribuie oficial la promovarea colaborării bilaterale între țările noastre în mai multe domenii de interes comun”, se arată într-un comunicat al MAI.

Cu ocazia organizării Summitului CPE 2023, autoritățile naționale au instituit măsuri de protecție și securitate la nivel internațional, pentru buna desfășurare a evenimentului, unde vor fi prezenți oficiali ai statelor europene și înalți reprezentanți ai UE.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult