Naufragiu în largul Greciei. Cel puțin 17 persoane au murit înecate, alte 100 au fost salvate
Cel puțin 17 persoane au murit înecate în naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți, în largul Peninsulei Peloponez, în sud-vestul Greciei, anunță miercuri Paza de Coastă greacă, relatează AFP, preluată de News.ro.
Aproximativ 100 de persoane au fost salvate, în acest stadiu, potrivit aceleași surse.
Naufragiul a avut loc în apele internaționale, la 47 de mile nautice (87 de kilometri) de Pylos, la Marea Ionică, precizează Paza de Coastă.
„Începând de miercuri dimineața foarte devreme, o vastă operațiune de salvare este în curs în largul Pylos, după ce un vas de pescuit s-a răsturnat având la bord un număr mare de migranți”, anunță într-un comunicat Paza de Coastă.
Autoritățile grecești nu au precizat, pentru moment, numărul migranților de la bordul vasului.
Nave de patrulare ale poliției portuare, o fregată aparținând Marinei, un avion și un elicopter aparținând Forțelor Aeriene grecești, dar și șase vapoare care navigau în zonă participă la această operațiune de salvare.
Rafale de vânt de 12 km/h (3 Beaufort) suflau în zonă.
Potrivit primelor informații ale autorităților, vasul cu migranți a plecat din Libia către Italia.
Grecia - care are o frontieră maritimă lungă ca frontieră extrenă a Uniunii Europene (UE) în estul Mării Mediterane - este o rută de trecere obișnuită a unor migranți care vin de obicei din Turcia vecină și duc în Europa de Nord.
Numeroase naufragii, adesea sângeroase, au loc la Marea Egee, care desparte Grecia de Turcia.
Grecia este acuzată adesea de expulzarea ”ilegală” a unor vase cu migranți.
În afară de această rută, migranți încearcă să treacă în mod direct în Italia traversând Marea Mediterană prin sudul Peloponezului sau Insulei Creta.