Cultură

Săptămâna Consiliului Europei în Republica Moldova // Viața refugiaților ucraineni reprodusă în tablouri

Drepturile refugiaților și a migranților din Republica Moldova au fost relflectate în lucrări de artă. Mai exact, 23 de tineri, câștigători ai concursului național de artă „Casa mea este și casa ta: împreună în siguranță” și-au dat frâu liber imaginației pentru a transpune așa cum văd ei realitatea.

Consiliul Europei în Republica Moldova
Sursa: Consiliul Europei în Republica Moldova

În total, au fost înregistrați 200 de tineri. Unii dintre ei studiază arta, iar alți sunt pasionați de ea. Autorii au folosit la realizarea lucrărilor ulei, acuarelă, guașă, creion sau colaj.

„Lucrările realizate de copii reflectă migrația, pacea, dar și cum refugiații au fost și sunt primiți primiți în Republica Moldova. Consiliul Europei va lucra în continuare cu instituțiile de aici pentru o integrare mai sigură în Europa”, a declarat Giulia Re, șef interimar, Consiliul Europei.

Săptămâna Consiliului Europei în Republica Moldova, care începe de astăzi vine cu o serie de evenimente, iar scopul este informa oamenii despre drepturilor și libertăților acestora.

*„În această săptămână, mai exact pe 13 iulie celebrăm cea de-a 28 aniversare de la aderarea țării noastre la Consiliul Europei. O perioadă importantă pentru istoria țării noastre. Reușitele atinse până în prezent nu ar fi fost posibile fără sprijinul Consiliului Europei”, a spus Victor Lăpușneanu, director cooperare multilaterală.

Concursul a ajuns la cea de a IV-a ediție.

Citește mai mult