Cultură

„Omul mării rămâne cu voi” - o nouă carte semnată de scriitorul Ianoș Țurcanu, lansată la Chișinău

În plină vara le-a oferit cititorilor senzația brizei răcoritoare a mării, talazul valurilor, zborul pescărușilor, liniștea și armonia. Vorbim de poetul Ianoș Țurcanu, care a lansat la Biblioteca Târgoviște cartea „Omul mării rămâne cu voi”.

Facebook
Sursa: Facebook

„«Omul mării rămâne cu voi» este o carte dintr-o trilogie: «Omul mării», «Omul mării revine». E ca o confidență, ca o mărturisire lirică despre anii, aproape 20 de ani petrecuți pe litoralul Mării Negre, un mesaj de gratitudine pentru oamenii dragi care au fost alături”, a declarat scriitorul Ianoș Țurcanu.

Special pentru lansare, spațiul Bibliotecii Târgoviște a căpătat un aspect mai puțin obișnuit.

„Am creat un cadru cât se poate de marin, formatul unei cafenele literare. Credem, într-o perioadă caniculară, să fim răcoriți de un cocktail de poezie. O carte cu un titlu foarte frumos «Omul mării rămâne cu voi». Ianoș Țurcanu e un poet care simte și ascultă altfel scoicile, vede altfel talazul mării”, a menționat directoarea Bibliotecii Târgoviște, Liliana Juc.

„Ianoș Țurcanu se deosebește mult în această mare lume și familie a poeților prin faptul ca este un sincer autor al purității exprimării. Iată de unde și această metaforă pe care o are mereu și o exprimă în poezie, fiindcă marea nu poate fi trădată și marea niciodată nu te trădează”, susține criticul literar, Vitalie Răileanu.

Ianoș Țurcanu este și autorul a peste 800 de piese, câteva dintre melodiile pe versurile lui au răsunat în interpretarea Doinei-Alexandra.

Scriitorul are și peste 70 de cărți pentru copii și adulți, iar săptămâna viitoare va vedea lumina un nou volum de aforisme „Clipe de eternitate”.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult