Cultură

Dublu eveniment teatral la Mediacor: „Surorile Boleyn” și „Elisabeta” în regia Danielei Burlaca

Eveniment teatral de amploare, două spectacole istorice: „Surorile Boleyn” și „Elisabeta”, în regia Danielei Burlaca, vor avea premiera sâmbătă și duminică la Mediacor. Rivalitatea dintre cele două surori Boleyn pentru a cuceri inima Regelui Henric al VIII-lea din primul spectacol are continuitate în cel de al doilea, în care eroina principală este fosta regină a Angliei, Elisabeta.

facebook/ Daniela Burlaca
Sursa: facebook/ Daniela Burlaca

Alt suflu, alt nivel, implicare totală, astfel apreciează Daniela Burlaca premiera ce va fi jucată în alt spațiu decât cel al Teatrului Geneza Art.

„Această capacitate a sălii ne permite deschidere și destindere, ne permite să creăm și să dezvoltăm imaginea, imaginația, două spectacole într-un proiect de teatru, publicul achiziționează un bilet pentru ambele seri și trebuie să le vezi neapărat în set pentru că sunt două istorii care se leagă între ele”, explică regizoarea Daniela Burlaca.

Spectacolele sunt realizate într-o formulă clasică și în același timp modernă, cu multă muncă și inspirație.

„Avem o echipă foarte mare, actori, pictorița noastră de costume a făcut un lucru extraordinar, lucrăm mult cu lumina, cu proiecții video. Eu joc rolul lui Mary Boleyn, noi suntem două surori complet diferite”, relevă actrița Victoria Botnari-Gribincea.

„Rolurile noastre au fost lucrate asiduu pentru că sunt persoane istorice la care trebuie să te documentezi foarte mult. Au fost create 125 de rochii, costume de epocă, am lucrat și cu coregraful Eugen Burlacu, costumiera Lilia Ixari”, menționează actrița Anastasia Cărăuș.

Cristian Perepeliuc va juca rolul Regelui Henric al VIII-lea.

„Și-a ucis acele două soții din cele șase pe care le avea. Deloc nu mă asociez cu acest personaj, pentru că sunt niște oameni care conduc, care dirigează, marchează destine și pot decide cine trăiește și cine moare.”

Repetițiile încep dimineața și sfârșesc noaptea târziu.

Actorul Iurie Gologan spune că trupa e prinsă „într-un maraton teatral foarte complex”.

„Această muncă foarte mare e un dar adus publicului nostru și abia așteptăm să ne revedem în acest spațiu nou și în această formulă pe care o aplicăm prima dată.”

„Imaginea pe care o s-o vadă spectatorul este una modernă, foarte actuală. Abordăm teme esențiale, general umane, care ne dor, care vorbesc despre noi acum, astăzi, au fost, sunt și vor fi”, subliniază regizoarea Daniela Burlaca.

Dublul eveniment teatral va avea loc în data de 16 și 17 septembrie la Mediacor.

facebook/ Daniela Burlaca
Sursa: facebook/ Daniela Burlaca
facebook/ Daniela Burlaca
Sursa: facebook/ Daniela Burlaca

Citește mai mult