Internațional

Rachete rusești au lovit duminică o unitate agricolă din regiunea Odesa

Rusia a lansat un atac combinat cu drone și rachete asupra Ucrainei, duminică dimineață, vizând în principal părțile de sud ale regiunii Odesa și lovind o unitate agricolă de acolo, au declarat Forțele Aeriene ale Ucrainei în aplicația de mesagerie Telegram, transmite Reuters.

Twitter
Sursa: Twitter

Rusia a lansat șase drone Shahed, de fabricație iraniană, și 10 rachete de croazieră, forțele ucrainene distrugând șase drone și șase rachete înainte de a-și atinge ținta, au anunțat Forțele Aeriene.

Situația din Odesa și porturile sale este urmărită cu atenție de piețele de cereale, deoarece Kievul a declarat sâmbătă că două nave de marfă au sosit acolo pentru a folosi un coridor temporar, a naviga în porturile Mării Negre și a încărca cereale pentru piețele africane și asiatice.

„Avioanele de luptă, unitățile de rachete antiaeriene, grupurile mobile de foc și alte mijloace de atac au fost implicate în respingerea atacului aerian”, au spus Forțele Aeriene.

Amploarea pagubelor nu este cunoscută încă și nu este clar ce unitate agricolă a fost afectată.

Forțele Aeriene au spus doar că serviciile de urgență se aflau la fața locului.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informațiile și nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.

Întregul teritoriu al Ucrainei a fost sub alertă de raid aerian timp de câteva ore.

Luna trecută, Ucraina a anunțat crearea „unui coridor umanitar” în Marea Neagră pentru a elibera navele prinse în porturile sale de la începutul războiului în februarie 2022 și pentru a ocoli blocarea lor de facto, după ce Rusia a abandonat un acord prin care Kievul a putut să exporte cereale.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult