Diaspora

Maia Sandu, în discuții cu diaspora din Elveția: „Mi-au împărtășit speranța lor pentru o Moldovă mai bună”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întâlnire la Zurich cu diaspora moldovenească din Elveția. Șefa statului i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova stabiliți peste hotare să continue să sprijine democrația în procesul alegerilor, „să investească în țară și, dacă este posibil, să revină acasă, să pună umărul la schimbarea Moldovei spre bine.”

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

„La Zurich, am avut o discuție caldă cu moldovenii din Elveția. Mi-au împărtășit speranța lor pentru o Moldovă mai bună”, a scris Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președinta a specificat că cetățenii moldoveni doresc rezultate concrete în lupta împotriva corupției. „Vor ca produsele moldovenești, cu valoare adăugată, să ajungă pe piețele europene. Își doresc zboruri mai accesibile spre Chișinău, poduri spre România, legături mai strânse cu Uniunea Europeană”.

„I-am asigurat că asta facem: investim în infrastructură, susținem afacerile, avansăm reformele, ne îndreptăm spre UE. Aderarea Moldovei la UE este singura cale de a garanta securitatea țării și de a ne proteja democrația. Ducem o politică externă activă și ne facem temele, astfel încât să putem iniția negocieri de aderare cât mai curând posibil și să fim gata să devenim țară membră a UE până la sfârșitul deceniului”, a remarcat șefa statului.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult