Libertate și creativitate// La Chișinău continuă Festivalul Internațional al Artelor Contemporane
La Chișinău continuă Festivalul Internațional al Artelor Contemporane BE FREE FEST! Evenimentul ajuns la a cincea ediție se bucură de sprijinul financiar al Friedrich Naumann Foundation Romania and Moldova și al unor parteneri receptivi la valorile artei contemporane. Moldova 1 este partenerul media al festivalului.
În spiritul genericului festivalului, „Prin noi înșine”, a fost spectacolul de dans „Cei doi”, prezentat în debutul BE FREE FEST. Inspirată din celebra piesă shakespeariană „Romeo și Julieta”, această producție a Teatrului MADE din RM a fost realizată de Ianoș Petrașcu într-o viziune novatoare. A încântat spectatorii prin ideea de libertate, de zbor, dragoste, ură și moarte.
Festivalul a continuat cu spectacolul „Pattern” de Daniel Chirilă, realizat de Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.
În aceeași seara de 4 noiembrie, Teatrul „Luceafarul” a prezentat comedia „Colivia cu nebune” în regia lui Slava Sambriș, în care și-au dat întâlnire umorul, fantezia, extravaganța și dragostea.
Cea mai nouă piesă a lui Iwan Wyrypajew, transpusă într-un spectacol-experiment de echipa Teatrului Fără Nume este intitulată MAHAMAYA ELECTRONIC DEVICES. E despre căutarea sensului vieții, trădare, sex, ecologie, alte probleme ce frământă lumea de astăzi.
Festivalul Internațional al Artelor Contemporane a continuat cu două documentare: „La pensie” de Radu Zaporojan și „Iubirea nu e o portocală” de Otilia Babara. A urmat spectacolul companiei de dans Editta Braun din Salzburg, Austria, iar pe 8 noiembrie în fața spectatorilor va evolua Misha Grossu, muzicianul apreciat la prestigioase festivaluri europene.
BE FREE FEST va culmina pe 9 noiembrie cu spectacolul „Capcana” în regia lui Petru Hadârcă.
Tot atunci va avea loc și închiderea celei de-a cincea ediții a festivalului, ce a oferit spectatorilor o mare diversitate de producții artistice: teatru, dans, muzică și film. Festivalul Internațional al Artelor Contemporane se desfășoară cu sprijinul financiar al Friedrich Naumann Foundation Romania and Moldova.