Politic

Maia Sandu îndeamnă cetățenii să meargă la vot: „Satele și orașele noastre se pot dezvolta doar dacă vor fi conduse de primari onești”

Președinta Maia Sandu îndeamnă cetățenii să meargă la vot și să decidă cine le va conduce localitatea, menționând că satele și orașele din țară se pot dezvolta dacă vor fi conduse de primari onești.

„Oamenii au nevoie de administrații publice locale ce gestionează corect și eficient bugetul localităților și de primari care rezolvă problemele locuitorilor. Satele și orașele noastre se pot dezvolta doar dacă vor fi conduse de primari onești, care știu să crească bugetul localității prin crearea condițiilor pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea proiectelor. Moldovenii merită să aibă condiții de viață acasă ca în țările europene, indiferent în care regiune locuiesc. Moldova merită să fie membră a Uniunii Europene și putem îndeplini acest obiectiv doar împreună - administrația centrală, administrația locală și toți cetățenii. Ieșiți la vot și decideți liber cum vreți să fie localitatea voastră!”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Cu un îndemn către cetățeni a venit și premierul Dorin Recean, care și-a exercitat astăzi dreptul la vot în orășelul Codru, municipiul Chișinău.

„Cred că este foarte important ca toată lumea să iasă la vot. Avem al doilea tur în 273 de localități ca să ne alegem primarii. Este cel mai important exercițiu democratic, votul. După aceasta, toată lumea, împreună cu administrația publică locală, cu administrația publică centrală, să muncească și să construim Europa la noi acasă”, a declarat Dorin Recean.

Astăzi are loc turul doi de scrutin pentru alegerea primarului în 273 de localități din țară. Potrivit datelor CEC, la urne sunt așteptați circa 840 de mii de cetățeni. Secțiile de votare vor fi deschide până la ora 21:00.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult