Cultură

În urma deciziilor adoptate de autoritățile publice locale, 361 de școli și-au sistat activitatea din cauza condițiilor meteorologice

Din cauza condițiilor meteorologice, din data de 26 noiembrie, 361 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal și-au suspendat activitatea, urmare a deciziilor adoptate de autoritățile publice locale, transmite Ministerul Educației și Cercetării.

asd.md
Sursa: asd.md

Cele mai multe dintre acestea - 151, sunt din municipiul Chișinău. La Anenii Noi au rămas închise astăzi 27 de școli, la Basarabeasca - opt, Cahul - nouă, Cantemir - 16, Căușeni - 19, Cimișlia - trei, Criuleni - cinci, Dubăsari - cinci, Hâncești - două, Ialoveni - 10, Leova - 13, Orhei - cinci, Rezina -10, Ștefan Vodă - 26, Taraclia - 17, UTA Găgăuzia - 35.

Alte 20 de școli desfășoară lecțiile în regim online. În același timp, în cinci școli procesul didactic s-a desfășurat în format mixt, deoarece unii elevi nu au avut posibilitatea de a se deplasa cu transportul școlar, aceștia fiind conectați la ore online.

În total, în instituțiile care și-au sistat astăzi activitatea studiază un număr de peste 150 de mii de copii. Alți 3866 de copii au participat online la procesul educațional.

Modul și orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate în comun cu administrația instituțiilor de învățământ.

În total, în Republica Moldova activează 1203 instituții de învățământ general.

Ministerul Educației și Cercetării va monitoriza activitatea instituțiilor în următoarele zile și va veni cu informații suplimentare.

Imagine-simbol
Sursa: Imagine-simbol

Citește mai mult