Internațional

Ucraina a început să mute camioanele cu trenul pentru a evita blocada de la granița cu Polonia

Ucraina a declarat joi că a început să trimită camioane pe calea ferată în Polonia pentru a evita faptul că transportatorii polonezi blochează frontiera de o lună, potrivit AFP.

euronews.ro
Sursa: euronews.ro

Într-o declarație, Căile Ferate Ucrainene (Ukrzaliznytsia) au precizat că au trimis „primul tren cu camioane în Polonia”.

Potrivit sursei citate, convoiul urmează să treacă prin punctul de trecere a frontierei Izov - Hrubieszów, în sud-estul Poloniei, iar după ce vor trece granița, camioanele își vor continua călătoria spre destinația finală pe cale rutieră.

„Călătorii similare vor fi organizate în direcția opusă”, a precizat Ukrzaliznytsia. De la începutul lunii noiembrie, șoferii polonezi de camioane au blocat principalele puncte de trecere între țara lor și Ucraina, denunțând „concurența neloială” din partea companiilor de transport ucrainene.

Mai presus de toate, ei cer restabilirea unui sistem european de permise pentru companiile de transport ucrainene care trimit camioane în Polonia.

Blocajul a creat cozi interminabile la frontieră și reprezintă o problemă economică majoră pentru Ucraina, care se bazează foarte mult pe drumuri pentru exporturile și importurile sale, în special de la invazia rusă.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult