Social

Dorin Recean în fața primarilor: „Să explicăm oamenilor care sunt beneficiile integrării europene”

Republica Moldova are nevoie de primari onești și responsabili care să ajute autoritățile să construiască Europa acasă, a declarat premierul Dorin Recean la Forumul Primarilor. Prim-ministrul a enumerat și câteva dintre acțiunile realizate în cadrul programului „Satul European”, referindu-se la construcția drumurilor, apeductelor și canalizării. În același timp a vorbit despre reparația școlilor și grădinițe dar și la posibilitatea de a dezvolta noi programe.

„Trebuie să stopăm această conversație geopolitică despre direcția noastră de dezvoltare. Să explicăm oamenilor care sunt beneficiile integrării europene. Aceste sunt condițiile de trai îmbunătățite, învățământ de calitate, dezvoltare pentru familii, stimularea activităților economice”.

Potrivit premierului, Guvernul va realiza obiectivul de majorare a salariilor la primari, viceprimari și secretari de consilii, o solicitare adresată astăzi de președinta Maia Sandu.

„Să lucrăm totodată la generarea mai multor venituri. Să demonstrăm cetățenilor că generare de venituri justifică aceste creșteri și îmbunătățește serviciile sociale prestate. Guvernul va fi alături de primării și pune la dispoziție instrumentele necesare”, a mai comunicat premierul,

Amintim că astăzi la Chișinău s-a desfășurat Forumul primarilor, la care au participat circa 700 de edili din întreaga țară.

Citește mai mult