Cultură

Eugen Doga lansează volumul „Viața e ca și o gamă în DO major", la Biblioteca Metropolitană București

Marți, 5 martie, Biblioteca Metropolitană București (BMB) va fi gazda unui eveniment de excepție, marcând o dublă lansare de carte. Maestrul Eugen Doga, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați compozitori contemporani, va prezenta în premieră națională volumul său intitulat „Viața e ca și o gamă în DO major”, publicat de editura ANAMAROL. Acest moment va oferi oportunitatea admiratorilor muzicii sale de a intra în universul său creativ și de a descoperi perspective noi asupra vieții.

„Viața e ca și o gamă muzicală în Do major. Nu o singură dată am trecut gama acesta de jos în sus, de sus în jos, și de fiecare data tot nu-mi ajungeau note pentru a continua succesiunea acesta de sunete, fiecare din ele cu culoarea lor aparte, lumi aparte, noi, necunoscute, atât de necesare și mult așteptate de sufletul meu. Notele așezate în Do major sunt albe și curate ca neaua”, mărturisește Eugen Doga pe coperta posterioară a cărții sale.

În același cadru, se va desfășura și lansarea cărții „Eugen Doga – Un om între oameni”, semnată de talentata scriitoare Rodica Elena Lupu, directorul editurii ANAMAROL. Cartea aduce în prim plan aspecte inedite și povești fascinante despre viața și cariera remarcabilă a maestrului.

”Sunt onorată că, printre prietenii mei de suflet, se află și compozitorul Eugen Doga. Să fie oare puterea destinului? Da, de aceea m-am hotărât să scriu despre adevărații mei prieteni, și am scris această carte „Eugen Doga – Un om între oameni”. Având Editura ANAMAROL, susțin proiecte valoroase încercând să aduc un alt suflu în societatea românească, prin cultură și prin toate formele pe care aceasta le dobândește. Omul nu poate doar să trăiască. Noi suntem cei ce lasă în urmă tot ceea ce fac. Mă simt onorată pentru că am ocazia să mărturisesc, încă o dată, în plus, respectul și considerația pe care le nutresc față de distinsul meu prieten și colaborator, maestrul Eugen Doga. Consider întreaga sa operă ca o terapie a sufletului. I-am ascultat, parțial, opera și pot să spun că mă simt strivită de dimensiunea ei. Nu pot decât să mă bucur, încă o dată, pentru succesul domniei sale și nutresc speranța că demersul meu, ca director al editurii ANAMAROL, va deveni o permanență”, a declarat Rodica Elena Lupu, pentru Cotidianul.ro

Evenimentul va avea loc la Sediul Central al BMB, situat pe strada Tache Ionescu, numărul 4, oferind o atmosferă prietenoasă și primitoare tuturor celor pasionați de muzică și literatură.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult