Cultură

„Noaptea cărților deschise”, o acțiune pentru fidelizarea cititorului și atragerea atenției asupra culturii, a literaturii

Cititorii, dar și mai mulți scriitori au avut parte de un adevărat festin al cărților. O editură a organizat „Noaptea cărților deschise” în capitală, eveniment la care cei prezenți au putut să-și îmbogățească bibliotecile de acasă cu titluri noi.

facebook
Sursa: facebook

Iubitorii de carte au profitat de ofertă și au venit în număr mare la o librărie din capitală. După ce au ales titlurile preferate, au achitat doar jumătate din prețul lor.

VOX: „- Am hotărât să-mi completez biblioteca și să-mi iau mai multe volume: - Ce cărți ați procurat? - Majoritatea sunt beletristică, dar și cărți pentru copii.”;

„Văd foarte multă lume care s-a adunat aici. Mi se pare că sunt oameni culți, oameni educați, ceea ce mă bucură.”;

„Noi trebuie să culegem înțelepciune din aceste cărți.”

„Venim aici ca să ne facem plinul, eu mi-l fac pe un an întreg, dacă se poate de găsit ceva bun”, susține Cecilia Chiriță, consilieră, Ministerul de Externe.

În căutarea cărților au fost observați și mai mulți scriitori.

„Mă uit ce noutăți mai sunt, să văd ce nu am încă. O seară minunată și nici nu poate fi altfel atunci când autorii, cărțile și cititorii se întâlnesc într-o librărie. Este magic”, a remarcat poetul Vasile Romanciuc.

„Mai rar edituri care să fie generoase cu cititorii, care-și permit să cedeze la preț. Adică are de câștigat în cazul acesta și editura, și autorul, dar, în primul rând, are de câștigat cultura”, a relevat scriitorul Nicolae Popa.

„Este o acțiune pentru a fideliza cititorul, pentru a atrage atenția asupra culturii, a literaturii și asupra veșnicelor bocete că nu avem bani pentru cărți, adică noi putem o dată în an să oferim ceea ce putem”, a declarat Gheorghe Erizanu, director de editură.

În cadrul evenimentului a fost desemnat Omul de cuvânt, cel care promovează cartea.

„Surpriza acestui an este Omul de cuvânt al anului, Ana Mărgineanu”, a anunțat poetul și editorul Emilian Galaicu-Păun.

„Acesta a fost unul din scopurile mele atunci când am intrat în lumea jurnalismului: să promovez literatura, să împărtășim cu alții, cred că asta e misiunea omului de cuvânt, să împărtășească cu alții ce știe și să promoveze valorile noastre literare”, afirmă Ana Mărgineanu, Omul de cuvânt al anului la editura în cauză.

Evenimentul a ajuns la a cincisprezecea ediție.

facebook
Sursa: facebook

Citește mai mult