Regional

UPDATE Biroul politici de reintegrare reacționează în urma exploziei de la Tiraspol: „O tentativă de a provoca frică și panică”

UPDATE Incidentul privind un presupus atac cu dronă în urma căruia ar fi fost distrus un elicopter într-o unitate militară din Tiraspol este „o tentativă de a provoca frică și panică în regiune”. Potrivit Biroului Politici de reintegrare, autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene.

„Biroul politici de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorități publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani”, menționează sursa citată.

Știrea inițială: Duminică, 17 martie, pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Tiraspol, a avut loc un incendiu în urma unei explozii, anunță presa din stânga Nistrului.

Potrivit presei din regiune, preliminar, s-a stabilit că explozia a fost rezultatul unui atac al unei drone kamikaze, al cărei zbor a fost înregistrat de pe partea laterală a Podului Klever.

Victime nu au fost înregistrate. Pretinsele autorități anunță că au deschis un dosar penal.

Menționăm că autoritățile de la Chișinău nu au comentat incidentul până la această oră.

Citește mai mult