Eurovision

„E o experiență unică și abia aștept să ajung acolo”. Natalia Barbu se pregătește pentru participarea la Eurovision 2024 din Malmö, Suedia

Pe 26 aprilie curent, interpreta Natalia Barbu va pleca la Malmö, Suedia, pentru ultimele pregătiri înainte de evoluția sa la Concursul Internațional de Muzică „Eurovision”, ediția 2024. Într-o conferință de presă organizată de Moldova 1, interpreta a menționat că este pregătită, dar mizează și pe susținerea fanilor din întreaga Europă.

„Este din ce în ce mai interesant, să zic așa, emoții mari și epuizant, dar foarte plăcut, pentru că acest concurs este într-un fel unic, e o experiență unică și abia aștept să ajung acolo. Acum pot să spun că da, sunt chiar pregătită deja, cumva mă văd acolo”.

Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), care este organizatorul național al concursului, „are o atitudine extrem de responsabilă față de împachetarea acestei competiții”, a declarat directorul general adjunct pentru dezvoltare al instituției, Andrei Zapșa.

„Eurovision Song Contest este, în primul rând, nu doar o competiție muzicală, dar este o sărbătoare a ceea ce numim noi identitate pan-europeană. Noi avem o atitudine extrem de responsabilă față de împachetarea acestei competiții, fie la nivel național, fie la nivel internațional. Sunt foarte recunoscător că, în acest an, Natalia Barbu ne va reprezenta nobil, frumos, la această competiție de mare semnificație și nu-mi rămâne decât să vă doresc să luați maximum din această oportunitate”.

La rândul său, directorul adjunct al TRM, responsabil de postul public de televiziune, Corneliu Durnescu, a precizat că, în ultimii ani, nivelul de organizare al concursului este mult mai înalt. Un argument în acest sens este și interesul, în premieră, a mai multor state de a retransmite Finala Națională a concursului Eurovision din 4 martie curent.

„Eurovision este un proiect de suflet și un proiect important pentru Moldova 1. Ultimii ani am reușit să-l ridicăm la un nivel, cred eu, destul de înalt. Etapa Națională a fost transmisă în 12 state și pe platforma EBU, o premieră pentru țara noastră. Natalia este o luptătoare, dar orice concurs este o luptă și noi o să fim în spatele tău. O să te susținem în continuare și sperăm foarte mult că toți concetățenii noștri care sunt în diasporă să înțeleagă că Natalia, pe scena Malmö, este Moldova și este mândria noastră”.

Interpreta Natalia Barbu va urca pe scenă sub numărul 11, în prima semifinală, care va avea loc pe 7 mai. Ea ne va reprezenta țara alături de alte 14 țări, conform următoarei ordini: Cipru, Serbia, Lituania, Irlanda, Ucraina, Polonia, Croația, Islanda, Slovenia, Finlanda, Azerbaidjan, Australia, Portugalia și Luxemburg.

În a doua semifinală, care va avea loc pe 9 mai, vor urca pe scenă concurenții din Malta, Albania, Grecia, Elveția, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia, San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia, Olanda.

Statele care vor acumula cel mai mare punctaj vor evolua în marea finală din 11 mai. Votarea se va deschide chiar înainte de interpretarea primului concurent. Telespectatorii de acasă vor putea vota pe măsură ce cântecele sunt interpretate. În plus, fanii Eurovision din țările neparticipante vor avea aproape 24 de ore la dispoziție pentru a-și vota melodiile preferate înainte de începerea fiecărui show live.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, după victoria de anul trecut a interpretei Loreen, aceasta devenind prima femeie, dublă câștigătoare din istoria competiției muzicale. Primul câștig al cântăreței suedeze a fost în anul 2012, cu piesa Euphoria.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult