Social

Încep testările naționale pentru elevii claselor a IV-a

Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova anunță că testările naționale pentru elevii claselor a IV-a au început astăzi, 15 mai, cu prima probă, cea orală la limba și literatura română, destinată elevilor din clasele alolingve. Un număr de 5927 de copii din 205 instituții își vor demonstra abilitățile de comunicare în limba română în cadrul acestei probe.

Următoarele etape ale testării naționale includ proba la matematică pe 17 mai, urmată de proba la limba de instruire pe 21 mai. În final, pe data de 23 mai, elevii care studiază limba bulgară, găgăuză sau ucraineană ca limbă maternă vor fi testați la această disciplină.

În total, testarea națională în învățământul primar vizează 31128 de copii din 1084 de instituții de învățământ din întreaga țară.

De asemenea, Ministerul Educației a anunțat că evaluările naționale pentru elevii claselor a IX-a vor avea loc între 03 și 13 iunie 2024. Sesiunea de bază pentru absolvenții de liceu se va organiza în perioada 04-21 iunie 2024.

Aceste evaluări și teste reprezintă o componentă esențială a sistemului educațional din Republica Moldova, furnizând informații valoroase pentru îmbunătățirea procesului de învățământ și asigurând calitatea educației oferite elevilor.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult