Sport

Fotbaliștii echipei Petrocub, felicitați de Maia Sandu

Invitat de lux pentru noua campioană a Republicii Moldova, Petrocub Hîncești. Șefa statului, Maia Sandu, a schimbat biroul pe terenul de fotbal și a felicitat "leii" din Hîncești pentru performanța impresionantă, iar la final președinta țării s-a ales și cu un cadou din partea fotbaliștilor.

facebook.com/maia.sandu
Sursa: facebook.com/maia.sandu

„Ați impresionat. Ați surprins toată țara și înțeleg că dincolo de Republica Moldova. Felicitări! Noi ne mândrim, evident, să avem sportivi atât de talentați. Ne bucurăm că sportivii noștri sunt buni ambasadori ai Republicii Moldova. Orice mențiune, orice premiu, înseamnă imagine bună, înseamnă o știre bună despre Republica Moldova.” a afirmat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Membrii campioanei Republicii Moldova au rămas flatați de vizita surprinzătoare a președintei și au oferit detalii din culisele cuceririi primului titlu din istoria lui Petrocub Hâncești.

„Nu există un secret. Este o rețetă perfect valabilă pentru toți. Foarte multă muncă, perseverență, disciplină, seriozitate, consecvență, muncă, iarăși eșec, muncă, muncă, muncă.” a spus fotbalistul Maxim Potârniche.

„Prin victoria noastră, a echipei Petrocub, o echipă relativ mică în comparație cu celelalte echipe, este o dovadă că dacă muncești mult, că dacă tinzi spre un anumit obiectiv, poți să-l realizezi. Chiar și cu mijloace mai modeste.” a declarat căpitanul Ion Jardan.

Fotbaliștii lui Petrocub susțin că echipa pe care o reprezintă tinde spre a deveni un club european în toată puterea cuvântului, la fel cum și Republica Moldova face pași în parcursul său spre a deveni membră a Uniunii Europene.

„Noi avem o abordare europeană. Trebuie să fim parte a familiei europene pentru a beneficia de toate darurile cu care vine Uniunea Europeană, inclusiv în sport. Ceea ce înseamnă o comunitate sportivă, inclusiv stadioane moderne, nu doar terenuri, dar stadioane, un nivel de trai mai ridicat, drumuri mai bune, un nivel de trai mai ridicat, libertatea de exprimare, libertatea de circulație.” a adăugat Potârniche.

„Noi vedem ce este Uniunea Europeană. Noi vedem ce este la noi și noi tindem spre o viață mai bună, pentru un sport mai bun, mai calitativ. Cu siguranță, trebuie să ne integrăm. Este un drum firesc, un drumn normal, un drum logic.” a spus Jardan.

Președinta Maia Sandu a urmărit antrenamentul campioanei Republicii Moldova, iar la final s-a ales cu un cadou din partea jucătorilor.

Petrocub Hâncești a devenit campioană națională în premieră în 2024. Gruparea pregătită de Andrei Martin a înrerupt, astfel, hegemonia formației Sheriff Tiraspol și va evolua în sezonul viitor în preliminariile Ligii Campionilor.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult