Politic

Constituția nu va fi modificată dacă la referendum prezența la vot va fi scăzută, afirmă deputata Olesea Stamate

Referendumul din 20 octombrie nu va aduce modificări Constituției dacă nu va fi validat din cauza prezenței scăzute la vot, a declarat deputata PAS Olesea Stamate la o emisiune de la N4. Totodată, în acest scenariu, nu va fi folosit argumentul că populația nu susține integrarea europeană, a adăugat ea.

„Nu se va întâmpla nimic și nu se va introduce niciun capitol în Constituție. De exemplu, dacă referendumul eșuează din cauza prezenței scăzute, acest fapt nu va fi folosit ca argument că populația nu susține integrarea europeană. Totuși, eu nu cred că referendumul va eșua”, a spus Stamate.

Referindu-se la Pactul pentru Europa, semnat duminică, 26 mai, de 12 formațiuni politice proeuropene din R. Moldova, Stamate a spus că documentul nu are valoare juridică, dar este considerat binevenit. La întrebarea de ce acordul a fost semnat de Artur Mija, secretarul general al Guvernului și al PAS, ea a răspuns că a fost decizia echipei.

„Este bine că mai multe partide au semnat acest Pact pentru Europa. Colegii au considerat că, la nivel de decizie și semnatari, este adecvat ca secretarul general al partidului să semneze.”

De menționat că documentul în sine prevede asumarea angajamentului politic pentru atingerea obiectivului de integrare europeană, promovarea statului de drept, condamnarea războiului de agresiune și ocuparea cu forța a teritoriilor unor state suverane și independente.

Amintim că reprezentanții a 12 partide politice din R. Moldova au semnat Pactul pentru Europa, pentru a-și manifesta susținerea pentru parcursul european.

CITEȘTE și: Evenimentul de semnare a Pactului pentru Europa (DOC)

Citește mai mult