Eurovision

Eurovision 2023 Etapa Națională: Audieri live, în direct, pe Moldova 2

Ascultă piesele muzicale înscrise în selecția națională „Eurovision Song Contest 2023” și cunoaște-i pe interpreții antrenați în competiție! Sâmbătă, 28 ianuarie, urmărește audițiile live la postul public de televiziune Moldova 2, cu începere de la ora 14:00.

Sâmbătă seara, îi poți revedea pe participanții la concursul național Eurovision într-o ediție specială la postul public Moldova 1, difuzată la ora 19:30.

Fii cu ochii pe Moldova 1 și află cine sunt cei zece finaliști ai selecției naționale care vor lupta pentru evoluarea pe marea scenă Eurovision.

Cea de-a 67-a ediție a Eurovision se va desfășura în Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Câștigătoarea de anul trecut este reprezentanta Ucrainei, trupa Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Din cauza războiului declanșat de Rusia, Marea Britanie va organiza evenimentul în numele Ucrainei.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul 6 cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul 3, cu piesa „Hey Mamma”.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult