Regional

Sângerei se modernizează: Proiecte de infrastructură și spații verzi pentru comunitate

În acest an, orașul Sângerei se transformă într-un loc mai modern și confortabil. Orașul a beneficiat de un proiect care prevede amenajarea curților de locuit, stații de așteptare moderne, trotuare renovate, terenuri de joacă pentru copii și un teren pentru sport. Oamenii spun că datorită proiectului „Sângerei - orașul incluziunii teritoriale”, localitatea va deveni un exemplu și pentru altele.

Proiectul se află în cea de-a doua etapă. Oamenii spun că drumurile din oraș sunt aproape impracticabile. Nici terenuri de joacă nu sunt suficiente. Prin implementarea proiectului de revitalizare, localitatea va căpăta o nouă viață.

„Suntem foarte bucuroși că pentru copii se construiește. Nu a mai fost în Sângerei așa ceva. Se construiește pentru copii, se face reparație pe la grădinițe, pe la spital, suntem foarte, foarte mulțumiți”.

„Ne rupem picioarele prin găurile acestea. Iată nepoțelul e tare amuzat că o să avem parc. Noi nu departe trăim de parcul acesta. Nu avem răbdare să se termine și să venim, chiar de la un popas din centru când mergem pe jos ne așezăm pe o bancă și ne uităm cum vecinii cu nepoții se joacă”.

„Ar fi bine că se face, pentru că copiii seara să aibă unde să iasă să se plimbe. Un teren este bine venit”, spun oamenii.

Primarul spune că autoritățile locale au contribuit cu 1,6 milioane de lei la lucrările de revitalizare urbană care vor îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. Proiectele, cu o durată de aproape un an, sunt implementate de Agenția pentru Dezvoltare Nord.

„Avem un proiect minunat, de la strada Testemițanu spre Bălți, microraionul care a fost ales pentru revitalizare. Cel mai degradat raion din orașul Sângerei. Continuăm să facem condiții calitative, lucrăm în direcția aceasta”, a declarat Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei.

„Proiectul „Sângerei - orașul incluziunii teritoriale” este un proiect aflat în etapa a II-a. Anul trecut a fost finalizată prima etapă, la fel în valoare de peste 15 milioane de lei. Etapa a doua este o continuitate și are drept scop amenajarea de spații de recreere, crearea unui skatepark, curți, zone pietonale”, Maria Prisacari, directoarea ADR Nord.

Totodată, fondurile mai prevăd două milioane de lei pentru construcția unui nou teren sportiv, iar patru milioane de lei pentru modernizarea trotuarelor. Valoarea totală a proiectului este de 16 milioane de lei, banii fiind alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Citește mai mult