Social

MAE a înregistrat 20 de cereri de evacuare a moldovenilor din Liban. Pacificatorii moldoveni, în afara pericolului

În legătură cu situația tensionată din Liban, la Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză, cu reședința la Ankara, au parvenit recent și parvin în continuare mai multe cereri din partea cetățenilor moldoveni, care locuiesc acolo, solicitând ajutor în evacuarea lor din Liban. În prezent, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova în comun cu Ambasada Republicii Moldova depun eforturi în vederea evacuării de urgență a cetățenilor noștri, au comunicat pentru „Teleradio Moldova”, reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Liban, cu sediul la Ankara.


15:10
Pacificatorii moldoveni din Liban sunt în afara pericolului

În legătură cu evenimentele recente din Liban, Ministerul Apărării comunică că pacificatorii moldoveni, detașați în cadrul misiunii de menținere a păcii UNIFIL, se află în afara oricărui pericol. Aceștia își desfășoară activitatea în afara zonei de conflict, iar ministerul menține legătura permanentă cu contingentul de militari ai Armatei Naționale, care își continuă misiunea conform programului stabilit.


14:55
MAE a înregistrat 20 de cereri

Aproximativ 20 de cereri de evacuare au fost înregistrate din partea moldovenilor aflați în Liban, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Reprezentanții diplomației de la Chișinău au precizat că numărul de solicitări ar putea crește.


În acest sens, autoritățile Republicii Moldova cooperează foarte strâns cu autoritățile ucrainene, precum și cu autoritățile din alte state.

Pentru situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la telefonul de urgență al Ambasadei + 90 541 687 2104, fie la adresa de email: [email protected].

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe a îndemnat moldovenii să evite călătoriile în Liban și Israel, în contextul deteriorării situației de securitate în regiunea Orientului Mijlociu. Totodată, cetățeni aflați în cele două țări au fost rugați să nu părăsească domiciliul, dacă nu este necesitate, iar în caz de atac, să se refugieze în adăposturi speciale.

Amintim că Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au început marți o operațiune terestră limitată în sudul Libanului, în cadrul conflictului cu gruparea militantă Hezbollah, susținută de Iran. Conform unei declarații oficiale publicate de IDF pe rețelele de socializare, atacurile vizează „ținte și infrastructură teroristă” în zonele de frontieră cu Israelul, bazându-se pe informații precise despre locațiile Hezbollah.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult