Ziua Mondială a Bunătății: „Trebuie să facem o diferență dintre a face bine și a fi bun”, susține parohul Viorel Cojocaru
De Ziua Mondială a Bunătății, marcată pe 13 noiembrie, parohul Viorel Cojocaru ne îndeamnă să trăim în bunătate și blândețe. Bunătatea nu ne costă nimic, dar rezultatul este unul excepțional, a precizat parohul la emisiunea „Bună dimineața” de la Moldova 1.
„Noi trebuie să facem o diferență dintre a face bine și a fi bun. A fi bun înseamnă a fi tu însuți, mereu să emani bunătate. A face bine înseamnă într-o formă ocazională sau cel puțin sistematic. Acest bine înseamnă să fie făcut prin prisma dragostei. Atunci când faci bine, când dai cuiva ceva, nu trebuie să te gândești cât ai dat, dar gândește-te că ai mai putea da să faci pe cineva fericit”, a spus Viorel Cojocaru.
De asemenea, parohul susține că a face bine înseamnă și a încuraja, a fi alături de omul care suferă: „Astăzi, avem în societate o epidemie de anxietate, depresie. Cred că e mult mai de folos pentru o persoană în depresie să o încurajăm, să-i fim alături în această perioadă, să-i arătăm lumina din capătul tunelului, să-i arătăm acea negreață în care a intrat din acel întuneric. Părerea mea este că trebuie să fim mult mai aproape de suferința omului”.
În cadrul aceleiași emisiuni, parohul a precizat că bunătatea unui om începe de la grădiniță, dar cea mai importantă instituție este, totuși, familia.
„Dacă în familie s-a dat și au participat copiii sau dacă familia a primit și a mulțumit, și iarăși au participat copiii și au văzut – aceasta este educația. Multe biserici au tendința și salutăm această tendință de a avea școli duminicale”, a mai spus Viorel Cojocaru.
Menționăm că Ziua Mondială a Bunătății este marcată anual pe 13 noiembrie, la inițiativa primei Conferințe Mondiale a Mișcării pentru Bunătate, care a avut loc la Tokio în 1998. Conferința a adoptat și Declarația bunătății.