Întâlnire de suflet la USM cu celebrul compozitor Eugen Doga, în cadrul unui eveniment întitulat „Păstrați Iubirea”
Nimic mai de preț decât experiența de o viață a unui mare om de cultură. Așa consideră studenții de la Universitatea de Stat din Moldova, care au așteptat cu nerăbdare o întâlnire de suflet cu maestrul Eugen Doga. Evenimentul cu genericul „Păstrați Iubirea” a fost dedicat dragostei, iar tinerii au ascultat cu multă atenție despre întâmplările din viața compozitorului, despre muzică și surprizele din labirintul care îl duce pe om spre succes. Întâlnirea a fost presărată cu perle din creația lui Eugen Doga interpretate de elevii Școlii de Muzică, instituție care poartă numele maestrului.
Studenții de la Universitatea de Stat ne-au spus că au așteptat această zi cu nerăbdare.
„Am avut niște emoții de nedescris, pentru că, în primul rând, l-am văzut pe maestrul Doga și m-au încântat elevii de la școala care îi poartă numele.”;
„A fost un eveniment foarte frumos, am avut marea ocazie să fiu aici și mi-am dorit din suflet să vină Eugen Doga.”
Elevii de la școala care poartă numele maestrului s-au pregătit cum se cuvine, pentru a-l încânta, la rândul lor, pe Eugen Doga, considerat cel mai mare compozitor român în viață.
„Am interpretat cu colegul meu Dragoș, „Cascadele Parisului” și „Gramofon”. Am avut ocazia de foarte multe ori să cântăm cu domnul Doga.”;
„Școala muzicală o fac de șapte ani și cumva am șapte ani de practică, de muzică. MUSCA 00:30, Toată adrenalina a fost proiectată în melodie.”
Eugen Doga ne-a spus că este mândru de tinerii din această școală care îi studiază creația.
„Elevii care au venit astăzi să cânte cu emoții, cu trăiri, așa cum se cuvine la vârsta aceasta, așa cum se cuvine în această stare de primii pași. Demult visam să mă întâlnesc cu Universitatea că este emblematică pentru noi”, a menționat compozitorul.
„Universitatea de Stat din Moldova este cea mai mare instituție de învățământ superior din Republica Moldova și în aceste timpuri, în care emoțiile negative sunt la ordinea de zi, ne-am dorit că avem nevoie și de un suflu cultural”, spune prorectorul pentru Activitate Științifică și Relații Internaționale al USM, Aurelia Hanganu.
La această întâlnire de suflet, studenții au avut ocazia să asculte celebrul vals din filmul „Gingașa și tandra mea fiară” chiar în interpretarea compozitorului. Piesa a fost recunoscută de UNESCO drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX.