Cultură

Celebra violonistă Alexandra Conunova, pe scena de la Chișinău. „Este o mare plăcere”

Celebra violonistă Alexandra Conunova, laureată a prestigioaselor concursuri internaționale, a cules aplauze și flori de la spectatorii de acasă. Originară din Chișinău și stabilită în Elveția, artista are un program încărcat de evenimente, dar a reușit să onoreze invitația de a participa la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Artista spune că revine mereu cu drag în fața publicului de acasă.

„Îmi regăsesc părinții, buneii, prietenii care au crezut în mine: Mihail Agafița, care este un foarte bun prieten, cu care am colaborat de foarte mulți ani. Este o mare plăcere să împart scena cu familia mea muzicală, care este orchestra simfonică”, a menționat Alexandra Conunova, violonistă.

Alexandra a studiat vioara la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, în clasa distinsei profesoare, Galina Buinovschi. Au urmat studii în străinătate, concursuri și festivaluri unde a cucerit premii de nivel internațional, după care au urmat turnee. Revenirea la Chișinău este una specială, spune tânăra artistă. În spectacol a evoluat cu vioara denumită Alexandra.

„Vin cu o nouă vioară, confecționată de meșterul nostru Mihail Bârlădean, care a fost făcută special pentru mine și achiziționată de Filarmonica Națională, cu suportul Ministerului Culturii”, a mai spus Alexandra Conunova, violonistă.

Concertul pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn, susținut cu orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale, a fost îndelung aplaudat de spectatori.

„Este o sărbătoare, când Alexandra vine să cânte cu noi, pentru că este o valoare inestimabilă a neamului nostru: cea care ne reprezintă peste tot în lume și care nu a uitat de unde a pornit”, a declarat Mihail Agafița, director artistic, orchestra simfonică.

Alexandra Conunova a întemeiat Fundația de caritate „Arta Vie” pentru a susține elevii talentați ai Liceului de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. A instituit burse și organizează ateliere de creație. Mai multe detalii despre proiectele artistei, aflați sâmbătă, 18 martie, în emisiunea „Hashtag Cultura”, de la Moldova 1.

Promo

Citește mai mult