Elevii unei școli profesionale din capitală au gătit pizza împreună cu un bucătar italian
Elevii Școlii profesionale nr. 2 din capitală au învățat să gătească de la un bucătar italian. Gianni di Lella, triplu câștigător al Campionatului Mondial de Pizza, a oferit un masterclass. Cel mai complicat este frământatul aluatului, spun adolescenții care visează și ei să devină bucătari.
Originar din zona Napoli și crescut în provincia Modena, Gianni di Lella spune că știe secretul unei pizza perfecte: aluatul subțire și elastic. Pasiunea este la fel de importantă.
„Sper să inspir acești tineri, pentru că pizza a devenit foarte importantă în lumea restaurantelor. Voi încerca să le împărtășesc gândurile mele, să vadă dincolo de un simplu aluat, dincolo de un simplu ingredient, dar mai ales, să le insuflu dorința de a se perfecționa în fiecare zi”, a menționat bucătarul Gianni di Lella.
Elevii au învățat să plămădească corect aluatul și să aleagă cele mai bune ingrediente.
„Cum eu sunt de profesie bucătar, mă gândesc pe viitor să deschid un restaurant în Italia”, a spus Mihaela Pădureanu, elevă.
„Este foarte dificil și trebuie să te strădui pentru a obține un rezultat bun. Sunt foarte bucuros să particip la acest eveniment”, a afirmat elevul Vlad Creciun,
„Mi-a plăcut că am aflat secretele preparării unei pizza, adică aluatul, care este, cred că baza pizzei. Am aflat multe rețele noi de pizza, pe care nu le-am gustat niciodată și chiar sunt foarte gustoase”, susține o altă elevă - Diana Marian.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Italiei în Republica Moldova.
„Reiterez sprijinul meu permanent, constant, către instituțiile de învățământ, fiindcă avem încredere în voi și sunteți viitorul nostru și nu cred că nu ar fi posibil altfel decât să vă susținem, să dezvoltăm sectorul HoReCa în Republica Moldova”, a declarat Francesco Sanna, președintele Asociației Bucătarilor Italieni din R. Moldova.
„Când investim în tineri, în tinerele talente, nu greșim niciodată și rezultatul de fiecare dată este dincolo de orice așteptare”, a subliniat ambasadorul Italiei la Chișinău, Giuseppe Maria Perricone.
Aproape 400 de elevi studiază la specializările de bucătar și brutar la Școala profesională nr. 2 din Chișinău.
Reporter: Camelia Babeica


CITIȚI ȘI:
