Internațional

Cel puțin cinci morți și 25 de răniți, după un nou val de atacuri în Ucraina. Volodimir Zelenski: „Rusia trebuie să piardă acest război”

Cinci persoane au murit și alte 25 au fost rănite în urma atacurilor rusești din estul Ucrainei. Rușii au lovit 130 de localități, în 24 de ore. Autoritățile ucrainene le-au cerut cetățenilor să nu divulge detalii despre contraofensiva pregătită de Kiev. Între timp, Putin a anunțat că va muta o parte din armele nucleare tactice în Belarus. În reacție, Germania a acuzat Moscova de o nouă tentativă de amenințare nucleară.

Imagine simbol
Sursa: Imagine simbol

Armata rusă a lovit două blocuri de locuit din orașul Avdiivka, regiunea Donețk. Consilierul președintelui Ucrainei, Andrei Yermak, a anunțat că nu s-au înregistrat victime. Acest oraș a devenit unul dintre cele mai fierbinți puncte de pe frontul ucrainean.

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că, în ultimele 24 de ore, rușii au lovit peste 130 de localități și 63 de obiective de infrastructură. Doar în Herson au fost înregistrate 49 de atacuri rusești, iar nouă persoane au fost rănite. Președintele Ucrainei spune că Federația Rusă trebuie să piardă războiul.

„Am primit 1,5 miliarde de euro în asistență macrofinanciară de la Uniunea Europeană. Fondurile sunt deja în conturile Băncii Naționale. Guvernul croat a adoptat un program pentru tratarea și reabilitarea soldaților răniți. Rusia trebuie să piardă!”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Între timp, Vladimir Putin a anunțat că Rusia va staționa arme nucleare tactice în Belarus. Potrivit lui, o astfel de măsură nu ar încălca acordurile de neproliferare nucleară, întrucât Statele Unite dețin arme nucleare pe teritoriul unor aliați europeni. Declarațiile liderului de la Kremlin au atras critici la nivel internațional. Statele Unite ale Americii au declarat că nu există indicii că Rusia se pregătește să folosească aceste arme nucleare, iar Germania a acuzat Moscova de o nouă tentativă de amenințare nucleară.

Citește mai mult