Economic

Târgul produselor eco: Peste 50 de antreprenori din țară și-au expus marfa la Chișinău

Peste 50 de antreprenorii au participat astăzi la târgul Iarmar Eco 2022. Din aceștia, zece au fost premiați pentru impactul pozitiv în comunitate, dar și pentru promovarea produsele ecologice. Vizitatorii spun că au rămas surprinși de bunurile pe care le-au găsit la iarmaroc și au profitat să își facă plinul cu daruri pentru Crăciun.

Imagine simbol
Sursa: Imagine simbol

Producătorii locali spun că au adus la iarmaroc cele mai deosebite produse.

„Sunt foarte binevenite pentru producători și eu cred că este mai mult un târg social. Sunt aici la iarmarocul eco cu cașcavaluri artizanale din lapte de oi, capre”, spune Dorina Baciu, producător.

„Avem o mică afacere de familie. Împreună cu soțul creăm jucării educative și diferite obiecte decorative pentru copii și pentru cei mari”, spune Lia Daniliuc, producător.

„Am creat o stupină în satul Cimișeni, raionul Criuleni. Scopul este angajarea în câmpul munci a persoanelor cu dizabilități. Acestea sunt produsele, avem vânzări”, a menționat Veronica Căpătici, Asociația Copiilor Surzi.

Și vizitatorii spun că au așteptat cu nerăbdare acest târg, întrucât doar la astfel de iarmaroace pot găsi produse de calitate și ecologice.

„Am văzut făină de migdale, pâinea cea mai bună, naturală fără drojdie. Am văzut și ciocolată naturală și i-am cumpărat fetiței și o jucărie din lemn”.

„Am văzut toate produsele, sunt originale. Evident că sunt pentru cei care doresc să mănânce sănătos”, spun vizitatorii.

Totodată, în cadrul evenimentului s-a organizat și Gala Antreprenoriatului Social, în cardul căreia au fost premiați zece producători locali.

„Vom avea trei categorii de premii. Sunt întreprinderi sociale, sunt organizații și companii care au antreprenoriat social în compania sa și sunt businessuri cu impact care nu s-au pornit de la o problemă socială, dar pe parcurs au văzut că afacerea duce un impact pozitiv”, a declarat Aina Idrisova, organizatoarea evenimentului.

Evenimentul a fost realizat de Asociația Obștească „EcoVisio” și finanțat de Uniunea Europeană și Suedia

Citește mai mult