Diaspora

„Moldova Europeană” // Diaspora din Irlanda, solidară cu poporul Republicii Moldova: Uniunea Europeană este despre dreptate

Moldovenii din Irlanda susțin parcursul european al Republicii Moldova. Aceștia s-au adunat la Dublin, într-un parc, cu drapelul țării în mână, pentru a-și arăta solidaritatea cu cei de acasă. Alături de diaspora din Dublin au fost și oficiali irlandezi, printre care europarlamentara Francesca Fitzgerald, care a ținut să menționeze că susține calea aleasă de Republica Moldova.

Ambasada Republicii Moldova în Irlanda // Facebook.com
Sursa: Ambasada Republicii Moldova în Irlanda // Facebook.com

Cetățenii au venit cu drapelul Republicii Moldova, în semn de solidaritate cu oamenii reuniți în centrul Chișinăului la Adunarea Națională „Moldova Europeană".

„Prin intrarea în comunitatea europeană, care astăzi o susținem, vreau ca toți părinții să nu mai fie obligați, să nu mai simtă această datorie față de copiii lor să plece din Republica Molodva, pentru a le oferi copiilor lor, un viitor mai bun, așa cum au făcut-o părinții mei”, a spus Mariana Verdeș, stabilită în Irlanda.

„Uniunea Europeană este despre dreptate, despre bunăstare, despre civilizație, despre oameni. Îmi dau sprijinul pentru parcursul european al țării noastre, pentru că noi ca oameni suntem muncitori și merităm un viitor mai bun”, a spus Oleg Bivol, stabilit în Irlanda.

Alături de moldovenii din Irlanda au fost și oficialități locale, care au ținut să menționeze susuținerea pe care o au față de poporul Republicii Moldova.

„Suntem încântați de contribuția dumneavoastră în Irlanda și vă mulțumesc pentru aceasta. Noi vrem ca Republica Moldova să fie parte a Uniunii Europene, exact ca Irlanda. Aplaudăm curajul vostru, puterea și solidaritatea cu Europa și, în schimb, noi ne arătăm solidaritatea pentru voi”, a spus europarlamentara Francesca Fitzgerald.

„Cu certitudine, noi nu aveam să fim ce suntem acum fără Uniunea Europeană. Unde eram 50 de ani în urmă? Am aderat la 1 ianuarie 1973, 50 de ani în urmă, cu siguranță nu aveam succesul de acum, dacă nu făceam parte din UE, fără îndoială eram poate cea mai săracă tară din Europa atunci”, a spus senatorul Jerry Horkan.

Citește mai mult