Social

Cum tratăm tusea umedă și uscată. Recomandările medicului

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, fiecare al treilea locuitor al planetei suferă de boli infecțioase respiratorii acute în fiecare an. La copiii cu vârsta sub 3 ani, acestea reprezintă 65% din totalul bolilor înregistrate. Care sunt cauzele apariției tusei și cum implementăm corect terapia cu aerosoli în tusea umedă și uscată ne spune medicul otorinolaringolog Dorin Romanat.

Potrivit specialistului, tusea reprezintă un act de protecție a căilor respiratorii pentru a nu permite pătrunderea diferitor bacterii sau iritanți care ar bloca respirația.

Principalul pilon al terapiei pentru multe boli pulmonare pediatrice sunt medicamentele prin inhalare. Aceste terapii sunt administrate pacienților care primesc diferite tipuri de suport respirator.

„Aceste aparate ne ajută să curățim mai ușor mucoasa nazală și să reducem din medicamentul administrat. Efectul rapid se observă mai mult în tusea seacă.”, spune medicul otorinolaringolog.

Astfel, terapia cu aerosoli se regăsește printre tratamentul bolilor respiratorii la copii și adulți. Acest lucru se datorează posibilității optime de administrare a medicamentelor necesare direct în tractul respirator, care are un efect terapeutic mai mare, contribuie la ameliorarea precoce a simptomelor și la o scădere a severității evoluției bolii.

Ana Stegarescu

Ana Stegarescu

Autor

Citește mai mult